Cele mai des intalnite temeri

Care sunt temerile care va impiedica sa actionati, sa excelati, sa performati din punct de vedere profesional si personal? Luati o foaie de hartie si un creion va rog, da, acum. Articolul poate astepta 3 minute pentru a va mobiliza si a scrie tot ce va vine in minte,  frici, temeri, ceea ce va inhiba, va blocheaza, va imobilizeaza in loc sa actionati!

Acum ca ati terminat lista (am incredere, altfel nu are rost sa cititi mai departe acest material), aflati, daca inca nu stiati, ca foarte multi dintre oameni au frici comune cu voi.

Iata cateva dintre cele mai des intalnite temeri pe care Jeff Keller le enumera in cartea “Atitudinea este totul”:

  1. Frica de a vorbi in public (se stie ca este cea mai des intalnita, mai des ca frica de moarte). Cei mai multi oameni sunt ingroziti sa prezinte sau sa vorbeasca in fata altor oameni.
  2. Frica de a fi respins, de a auzi cuvantul “NU”(la parerile si ideile tale).  Aceasta frica este intalnita mai ales in randul persoanelor care lucreaza in domeniul vanzarilor.
  3. Frica de a schimba vechiul serviciu sau de a incepe propria afacere. Exista atatia angajati nemultumiti dar se tem sa faca ceva in legatura cu acest aspect!
  4. Frica de a da “vesti proaste” managerilor sau directorilor.
  5. Frica de a vorbi cu persoane din pozitii ierarhice superioare. Multi angajati noi, chiar si manageri sunt ingroziti sa vorbeasca cu directorii – de frica sa nu spuna lucruri stupide.
  6. Frica de esec (profesional, in dragoste, investitii materiale si sentimentale)
Insa de fiecare data cand intorci spatele acestor temeri (si a multor altora) te-ai gandit vreodata la  pretul pe care il tot platesti? Singurul beneficiu pe care Jeff Keller il gaseste in amanare si retragere in fata fricii – este evitarea pentru moment a anxietatii (pentru moment).
Iata si pretul imens, as spune eu, pe care il platesti:
  • scade respectul de sine
  • te simti frustrat si lipsit de putere
  • iti sabotezi succesul
  • duci o viata obositoare, plictisitoare – lipsita de evenimente
… doar pentru ca eviti un disconfort temporar si o posibila ridicularizare din partea celorlalti (care probabil ar actiona la fel ca si tine daca ar fi in situatia ta). Cu ce esti mai presus sau mai prejos?
Nu uita, singura modalitate de a scapa de inchisoarea fricii este actiunea! ~ Joy Tye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s