Pentru ca

Ma gandeam zilele acestea mergand tarziu in noapte spre casa parintilor mei la Ramnicu Valcea cum foarte mult timp am folosit acest “Pentru Ca” mai mult sa imi justific procrastinarea, greselile, superficialitatea, lipsa rabdarii, a directiei dar si orgoliile decat sa imi clarific, recunosc, stabilesc de la bun inceput motivele, obiectivele, de-ce-ul pentru care incep un lucru, o campanie, o actiune, un business, un mail, un telefon, un feedback…inainte sa iau o decizie.

Si nu pot sa nu ma gandesc ce s-ar schimba daca as raspunde mai des mie si celorlalti la Pentru Caul acela care ma ajuta sa inteleg, sa imi asum, sa actionez, sa construiesc ci nu sa ma justific, sa ma protejez, sa ma ascund. 

Obisnuiesc, poate frecventa a mai scazut, cel putin asa sper,  sa generalizez – “oamenii fac asta, oamenii se justifica, oamenii se mint, oamenii se cunosc prea putin, oamenii sunt fricosi”. Vorbeam mai mult despre altii si ce fac ceilalti decat vorbeam despre mine, cu mine. Ma ascundeam. Imi era frica sa ma bag in aceasi oala si nu pentru ca ma credeam deosebita. Imi era mai usor sa vad greselile si scaparile altora decat pe ale mele fara sa constientizez contextele si momente in care le faceam si eu.

Am hotarat sa vorbesc mai mult despre mine decat despre altii. Nu imi este frica nici fata de mine nici fata de ceilalti sa fiu ceea ce sunt, sa exprim ceea ce imi doresc, sa devin, sa recunosc cand gresesc. Imi doresc sa constientizez mai mult, mai des momentele cand fac acest lucru.

Pentru Ca vorbind cu tine, despre tine, despre lucrurile pe care le faci, le procrastinezi, le construiesti, le traiesti zi de zi, le simti, le transmiti, le creezi, le amani, le aplici, le gandesti, le vrei, le urasti, le iubesti – te apropii mai mult de tine. Ma apropii mai mult de mine.

Si cand spun apropriere spun: cunoastre, acceptare, iertare, sinceritate, iubire, implinire.

Pentru Ca imi doresc sa fiu mai aproape de mine, sa inspir, sa ma inspir, sa contribui, sa construiesc,sa actionez,  sa iubesc, sa cred, sa cresc, sa descopar, sa fiu cea mai buna varianta a mea dar si cea mai nebuna; cea mai puternica dar si cea mai sensibila, cea mai curajoasa dar si cea mai curioasa. 

Pentru ca omul pe care te poti baza oricand, oriunde esti doar tu. Pentru ca nu poti sa ai pretentii de la cei din jurul tau daca nu ai pretentii de la tine. Pentru ca toata viata “Ne-Cautam”!

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s