De la evenimente tech la Iarmarocul Parintilor

o scurta cugetare despre #transformari #roluri #evenimente #iarmaroczen

De mai bine de 10 ani organizez diverse evenimente printre alte proiecte de antreprenoriat sau freelancing. Mai specific am facut si fac design si management de evenimente. De cand ea, Maya, am evaluat altfel “nivelul de contributie” al proiectelor in care ma implic si schimbat directia.

Am organizat evenimente de toate dimensiunile cu diferite echipe, evenimente de la cateva zeci pana la cateva mii de oameni, conferinte de tehnologie si business, antreprenoriat, marketing online, dezvoltare personala, targuri de sarbatori, evenimente corporate si acum, odata cu noul rol de parinte, un Iarmaroc al Parintilor si Copiilor .

Ce este diferit la acest Iarmaroc fata de celelalte evenimente? De ce-ul meu a inceput cu sfarsitul. Adica contextul.

Spun contextul pentru ca pana sa devin mama, pe plan profesional mai intai identificam o nevoie, construiam proiecte si evenimente pe acea nevoie si dupa incercam sa “il vindem”. Cumva ca la carte. Efort mare, uneori justificat. Lectii multe invatate.

Ei bine de data aceasta a fost exact invers pentru ca totul s-a intamplat foarte organic. Intai s-a nascut comunitatea si apoi proiectul comunitatii, Iarmarocul Zen, printre multe alte proiecte. Si pot spune ca si motivatia mea era deja la un grad inalt. Nu mai trebuia sa construiesc si la ea. Era acolo, vie din relatiile vii pe care le am cu acesti oameni din comunitate.

#ZenMommy

Pe scurt, din prea multa etichetare si prea putina deschidere in nebunia de azi de informatii de parenting, implicit  si usoara rigiditate mentala,  acum 2 ani am initiat o comunitate pe Facebook groups de mamici smart, open-minded si cu o atitudine generala non-judgemental numita Zen Mommy. In satucul nostru sunt mamici si femei romance si nu numai, dar care locuiesc peste tot in lumea aceasta mare.  In acest moment comunitatea a ajuns la aprox 1500 de mamici (avem deja si declinari tematice de la grup). Suntem foarte selectivi cu membrii noi acceptati si sper sa ramanem asa.

In acesti 2 ani am construit diferite intrumente care sa ne ajute pe noi ca femei si mai apoi ca mame sa fim mai zen, mai relaxate, mai conectate cu noi si partenerii nostri, cu schimbarile din viata noastra astfel incat sa putem depasi provocarile inevitabile de zi cu zi in acest nou rol pentru a ne bucura mai mult de motivatia zilnica din bratele noastre.

Unul dintre aceste proiecte ale comunitatii de mamici zen a fost acest Iarmaroc Zen de pe 10 decembrie, insa in varianta online.

Ca viitoare mama am avut tendinta sa cumpar totul nou, ca na- primul copil – nu cumva sa se intampla ceva. Ei bine acum dupa 2 ani imi dau seama cata risipa de timp a fost cautarea acestor lucruri necesare pentru perioada ce va urma, dar mai ales de bani – pentru ca sunt o gramada de lucruri pe care le folosesti o saptamana, o luna si care chiar nu are niciun rost sa le cumperi noi daca le poti lua de la altcineva care le-a pastrat in perfecta stare de functionare.

Si uite asa am ajuns noi intre noi mamicile sa vindem, donam, schimbam diverse lucruri online atat pentru copii dar si pentru noi si partenerii nostri.

Dupa mai multe indemnuri am decis sa facem si un eveniment offline, un Iarmaroc al Parintilor si Copiilor ce va avea loc in Bucuresti pe 10 decembrie la Centrul Educational Educateria. Si tot aceasta comunitate minunata, inspirationala – a decis sa deschidem Iarmarocul Publicului larg, tuturor parintilor si copiilor.

fb event cover_1

Astfel am construit un concept puzzle de eveniment, ce se adreseaza tuturor, gandit astfel incat toti vizitatorii, cu mic cu mare, sa aiba o experienta cat mai zen in prag de sarbatori.

Totul este cumva mult mai simplu, cel putin pe parte de promovare, asa simt. Desi suntem putini oameni in echipa de organizare si majoritatea voluntari, femei- mamici care isi fac timp sa ofere din timpul si know-how-ul lor, comunitatea este cea care a construit acest concept de eveniment, care a promovat acest concept de eveniment, noi am fost acolo sa ascultam  si observam ce vor, si cumva sa le facem sa se implineasca.

Mai multe despre Iarmarocul nostru Zen AICI. #THX4ATTENDING #THXFORSHARING

 

Ade- o ZenMommy

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s